Sabahları Erken Uyanmak İçin Neler Yapmalı? Para Notları Uyandırıyor

Para Notları Uyandırıyor: "Sabah Erken Kalkma Rehberi"



Sabah alarmları


 Sabahları Erken uyanmak için gece yatmadan bir Para Notları makalesi okuyun:)

   Sabah kurduğunuz alarmlara uyanmaktan bıktınız mı? Evet mi? Öyleyse asıl soruyu sorayım o zaman: Bu alarmları ne için kuruyorsunuz?" Sabah Erken Kalkma Rehberi yazının devamında..




erken kalkma yöntemleri
Sabahları nasıl uyanmak istersiniz?

   Evet arkadaşlar eğer maaşlı çalışan biriyseniz sabah alarmları biraz, hatta oldukça tatsız olabilir. İster kuş sesi efekti olsun ister en sevdiğiniz şarkı. Sizi uyandırmak için çalıyorsa bu hayattan tat alamazsınız. Çünkü o gün boyuncaki tüm koşturmalarınız, işe yetişme telaşıyla boğaza tıkılan bir iki lokma ekmek, mideyi ekşiten Nescafe, peşinden koşulan otobüs, her durakta "düülüü! düü lüüü!" diye cıyaklayan akbiller.... Saymakla bitmiyor maaşlı çalışanın sabah çilesi.



erken kalkma teknikleri
İşe yetişmenin tatlı telaşı otobüste de devam ediyor!
   Bir de öbür taraftan bakalım: favori şarkınız sabahın beş buçuğunda bangır bangır çalıyor. Bir hışımla sıçrayıp yatakan aceleyle boğazınıza bişeyler tıkıştırıyorsunuz.. midenizi ekşiten Nescafe de hazır! Belediye otobüsü durakta nazlı nazlı göz kırpıyor size. Koştur koştur güç bela yetişiyorsunuz. Yol boyunca her durakta "düülüü! düü lüüü!" diye cıyaklayan akbiller.... Saymakla bitmiyor GENÇ GİRİŞİMCİNİN sabah çilesi.



   Arkadaşlar şunu baştan kabul edelim: O sabah alarmı çalacak, o otobüsün peşinden koşulacak!(en azından ilk zamanlar) Ama şu üstte yazdığım iki paragrafın devamında maaşlı çalışan arkadaşım patronunun kasasını doldurmak için gün boyu uğraşırken girişimci arkadaşım gün boyuna kendi geleceği için çalışmış olacak. Başlangıç aynı olsa bile gdilen yol farklı ve sizi zaman içinde çok farklı yerlere taşıyacak.

   Her halükarda erken kalkmamız gerektiğini anladığımıza göre(istisnai işler kaideyi bozmaz. Ama yine de  "erken kalkmanızı gerektirmeyen işler" ile ilgili Para Notları için bir yazı da yazacağım.)

Ve sözümü tuttum :) sabahları erken kalkmayı gerektirmeyen işlerle ilgili yazıtyı okumak için tıklayınız 



   Sabah erken kalkmak emekli bile olsanız hayata adapte olmak açısından çok önemlidir. Erken kalkmak eskiden beri büyüklerimizden duyduğumuz en temel tavsiyedir. Şunu da söylemek gerekirse eskilerin vardır bi bildiği. Baksanıza nette ufak bir araştırmayla bile yığınla erken kalkmakla ilgili atasözleri bulabilirsiniz. Benim en sevdiğim ise: "Er giden işine, geç giden boşuna!"

   Baştan söyleyelim;"sabahları erken kalkmak için ilaç yoktur" ama sabah kalkmak için ilaç gibi yöntemler vardır; İşte sabahları erken kalkma rehberiniz:

Sabahları erken kalkmanın yolları

1 Erken yatmak :)

uyuyan kedi, erken yat, erken kalk
Erken kalkmak için tabii ki de erkenden yatmalıyız :)

   Beni az çok tanıdınız, herhangi bir konuyu maddeler halinde yazıyorsam en kolay maddeyi her zaman en başa yazarım :)

2 Beslenmenize dikkat edin


goril, yiyen maymun, Sağlıklı beslenme
Ne yediğiniz önemli. Sağlıklı beslenin.

   Temiz, sebze meyve ağırlıklı yiyecekler yiyin, sağlıklı olun. Ne de olsa girişimcinin sağlıklı olanı
makbuldür :) En önemlisi de yatmadan önce kesinlikle yemek yemeyin. Geceleri çayı kahveyi azaltın. Sigara içmeyin, alkolden uzak durun. Alkolün öldürdüğü beyin hücreleri genç girişimciler için gerekli!

3 Düzenli uykuyla biyolojik saatiniz ayarlayın

biyolojik saat, düzenli uyku
saatlerimizi ayarlayalım

   Uyku saatleriniz düzenli olsun. Haftanın her günü aynı ya da benzer saatlerde uyuyup uyanmaya gayret edin. Böylece vücudunuz bir rutine sahip olur ve ister istemez ona uymak isteyecektir. Bir nevi biyolojik saat ayarı :)




4 Spor yapın

yoga yapan kurbaga, spor yapan hayvan, kurbaga
Düzenli spor yapın. Özellikle yoga tavsiyemdir.

   Spordan kastım benim kişisel tecrübelerime dayanarak, Yoga yapmaktır. Yoga yapmak; insana müthiş bir enerji, kendine güven, konsantrasyon ve sağlık katar. Yoga için önerim ise Kazım Gürbüz'ün "YOKA" tekniğidir. Kazım Gürbüz'ü netten araştırabilirsiniz. Bu arada kendisi 1920 doğumludur yaşını varın siz hesaplayın. Bu da websitesi http://www.yogikazim.com/

 

5 Motivasyonunuz kuvvetli olsun


erken kalkmak için motivasyon
Kafanızdan ışık çıkartana kadar motive olun!

    Sabahları erken kalkmak için iyi bir nedeniniz olmalı. Örneğin kendi işinin patronu olarak o gün kazanılacak paraların kendi kasanıza gitmesi :) ya da maaşlı çalışan iseniz de işinizde başarılı olmak ve terfi etmek, ya da Avrasya Maratonu'na katılıp birinci olmak gibi.. Bu sebepler sadece size özeldir.






 6 Sakin sakin uyuyun

stresle mücadele yolları
Koala gibi sakin ve mutlu uyuyun :)

   Gece yatağa girdiğimizde milyon tane düşünce kafamıza doluşuverir. Aksi şeytan! büyük çoğunluğu da endişe verici düşüncelerdir. Atın bu kötü düşnceleri kafanızdan, sakin olun. Sufi nefesini deneyebilirsiniz sakinleşmek için. Sufi nefesi tekniği stresle mücadele için bire birdir. Sufi nefes tekniği: parça parça 4 seferde aldığınız nefesi 8 kerede geri vermektir. Bunun farklı varyasyonları da vardır internette derin bilgiler bulabilrsiniz. Yaklaşık 10 dakika boyunca yapacağınız bu egzersizle endişelerinizden kurtulacak tatlı uykulara yelken açacaksınız :)

7 Odanızı düzenleyin

düzenli yatak odası
Düzenli oda rahat uyku demektir.

   Karanlık uyumak için en elverişli ortamdır. Odanızda ışık yayan herhangi bir cihaz olmasın, perdelerden sokak ışığının girmemesine özen gösterin. Sessizlik de önemlidir. Mümkünse evin en sessiz odasını kapın :)

8 Sosyal medyadan uzak durun

gece telefon sosyal medya
Gecelerin Yargıcı'nın uyku vakti geldi
 
  Uyumadan önce beş dakka instagrama bakayım filan demeyin. Anında tüm benliğiizi çeker ve 5 dakika bakayım derken telefon şarjınızın bitmesiyle beraber iki saatin geçtiğini anlarsınız.

Son olarak:

Mazhar alanson Türk Lokumuyla Tatlı Rüyalar
Türk Lokumuyla Tatlı Rüyalar

    Mazhar Alanson'dan Türk Lokumuyla Tatlı Rüyalar albümü size önerim olsun! Full Albüm Youtube linki  Avrupa Müzik resmi kanalı Uyumadan önce dinleyin, rahat rahat uyuyun.



Herkese tatlı rüyalar, Para Notları yorumlarınızla gelişecek :)


Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Boğa Tuzağı Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Enflasyon Nedir?

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Mücevhere Yatırım Yapılır mı?

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?