Şirketinizi Home Office'ten Plazaya Taşıyın!



   Bu yazı özellikle evden çalışan(home office) girişimcilerin ilgisini çekecek bir konuya değiniyor: "Sanal ofis" Şirketinizi ev ofisten plazaya taşımaya ne dersiniz?

   Home office çalışmanın bir adım ilerisi sanal ofis, işler daha da ilerlerse de hazır ofis kiralamaktır.  Evet sanal ve hazır ofisi birbirinden ayırdım çünkü bu ikisi sıklıkla karıştırılan kardeş kavramlar. Tabi bir de üçüncü kardeşi var; paylaşımlı ofis(coworking).

İstanbul, Sanal ofislerin ve hazır ofislerin
en çok bulunduğu ilimizdir.


   Sanal ofis, hazır ofis ve paylaşımlı(coworking) ofis hizmetlerini özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illerde bulabilirsiniz.




  Peki nedir bu Sanal ofisler?

   Bu sistemde adından da anlayabileceğiniz gibi gerçekte bir ofisiniz yoktur. Sizin ihtiyacınız firmanız için adres göstermek ise sanal ofis hizmetine başvurabilirsiniz. Yani şirketinizi resmen bu adres üzerine açabilirsiniz. Bu adrtesten fatura kesebilir, müşterinize "havalı plaza adresli" kartvizitinizi gururla verebilirsiniz ;) Yani siz her ne kadar evde şortla örneğin; "kod yazıyor" olsanız da bütün resmi işlemleriniz bu adres üzerinden yürür. Böylece müşterinizde kaliteli işler yapan ve piyasada tutunabilen bir firma imajı verebilirsiniz. Eee ne de olsa şehrin en lüks plazalarından birinde ofisiniz var!

Dilerseniz hazır ofis hizmeti veren firmalardan toplantı salonu da kiralayabilrisiniz.
Dilerseniz sanal ofis hizmeti veren firmalardan
toplantı salonu da kiralayabilrisiniz.

  Size gelen aramalara sanal ofis hizmeti veren şirketlerin tahsis ettiği sekreterler yanıt verir ve size çağrıyı yönlendirirler. Ayrıca sanal ofislerde gelen kargolarınızı sekreter alıp size yönlendirebiliyor. Müşterinizle toplantı yapmanız gerektiğinde sanal ofisinizin olduğu binadaki toplantı odalarını ücret karşılığı kullanabilirsiniz.




Hazır ofis:

Hazır ofislerde internet, su, elektrik, temizlik gibi pek çok ücret kiraya dahildir.
  
laptop,girisimci, hazir ofis,
Hazır ofiste dizüstü bilgisayarınızı
koltuğunuzun altına alıp ofisinize gitmek yeterli:)

   Gelelim hazır ofise, özellikle şehrin merkezi yerlerindeki lüks plazalarda bulunan bölümlenmiş alanların şirketlere aylık olarak kiralandığı bu sistemde kiraladığınız alan kaç kişilikse o ihtiyacı giderecek kadar demirbaş olarak ofis mobilyası konuluyor. Size kalan ise dizüstü bilgisayarınızı koltuğunuzun altına alıp ofisinize gitmek :)



   Hazır ofislerde elektrik, internet, su, ısınma-soğutma, temizlik ve gelen misafirlerinizi karşılama ve yönlendirme hizmeti gibi giderler için ayrıca fatura gelmiyor. Bu hizmetler aylık kiranıza dahil oluyor. Ayrıca çay ve kahve de fiyata dahil :) Ama telefon faturaları dahil değil :/
  
   Hazır ofislerde de kiraladığınız bölüm haricinde toplantı salonları oluyor. Tabi bu salonlar ayrıca ücrete tabi. Ama bazı hazır ofis kirlayan firmalar ayda belli sayıda toplantıyı promosyon olarak ücretsiz size verebiliyor.

   Hazır ofislerin bir diğer artısı da kamera ve bina güvenliğinin standart olmasıdır.

Paylaşımlı ofis:

Coworking, paylaşımlı ofis
Coworking yani paylaşımlı ofiste birden fazla firma aynı ortamda çalışır.
Görsel kaynağı: shareyouroffice
   Çoğunlukla serbest çalışan(freelance) tercih ettiği ofis hizmetidir. Bu sistemde girişimcilere ortak bir çalışma ortamı sağlanmakta;  bu alanda birden fazla büyük masa ve ofis dolabı gibi mobilyalar bulunuyor. Onlarca kişi(tabii ki farklı firmadan) bir arada çalışıyor, Farklı firmalardan insanlarla beraber çalışmak dezavantaj gibi gelebilir. Fakat bunu fikir alışverişi ve networking fırsatına dönüştürebilirsiniz.

   Paylaşımlı ofisler, hazır ofislere göre bütçe olarak daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. Temizlik, çay-kahve, dinlenme alanı gibi hizmetler de yine fiyata dahil oluyor. .




İşte hazır, sanal ve paylaşımlı(coworking) ofis hizmeti veren bazı firmalar:


Eofis - http://www.eofis.com.tr/tr/

İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa'da hazır ofis ve e ofis hizmeti veriyor


Hizmetler: Hazır ofis, Sanal ofis, Coworking(paylaşımlı ofis), kiralık toplantı ve seminer odaları, Lounge ve Cafe alanları ve iş bağlantısı(networking) imkanları

Workinton   https://www.workinton.com/tr

İstanbul başta omak üzere Ankara ve İzmirde şubeleri mevcut.
Hizmetler: Hazır ofis, Sanal ofis, Coworking(paylaşımlı ofis), kiralık toplantı odaları, kuluçka merkezi

Kuluçka merkezinde(kazançlı fikirleri olan girişimcilere startup merkezi) Mentorluk, ofis altyapısı, teknoloji desteği, devlet desteği danışmanlığı, eğitim, seminer ve atölye desteği gibi pek çok hizmetler veriliyor.


Kamara https://kamara.com.tr/

İstanbul'da Şişli, Beyoğlu, Altıntepe, Levent ve Zorlu Center'da hizmet sağlıyor.

  İnternette detaylı bir aramayla bu hizmetleri veren pek çok firmaya da ulaşabilirsiniz ben burada sadece belli başlı olanları sıraladım.



Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Boğa Tuzağı Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?